Hygienic Home | Το σπίτι της καθαριότητας!

Ανακαλύψτε τα νέα μας καθώς και ενδιαφέροντα και χρηστικά άρθρα για οτιδήποτε αφορά την καθαριότητα και την υγιεινή σε οικιακούς και επαγγελματικούς χώρους..

Το σχολικό έτος 2021-2022 Αρχίζει.

Το σχολικό έτος 2021-2022 Αρχίζει.

‘’Ολοκληρωμένη Υγειονομική Εξασφάλιση και στις Σχολικές Αίθουσες‘’

Το 2020 από την Περιφέρεια Κρήτης διενεργήθηκε Επιμορφωτικό σεμινάριο για τις εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων με θέμα: «Βασικές Γνώσεις Καθαρισμού και Απολύμανσης χώρων, επιφανειών και αντικειμένων υπό το πρίσμα της COVID -19»

Το 2020 και 2021 η Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, διενήργησε για τους εργαζομένους της Κρήτης, έναν ολοκληρωμένο κύκλο εκπαίδευσης οπού οι συμμετέχοντες εφόσον παρακολουθήσαν τουλάχιστον το 80% του προγράμματος και μετά από εξετάσεις πήραν Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης /επιμόρφωσης για την Προφύλαξη από τον SARS-CoV-2 και τα Μέτρα Πρόληψης.

Πόσες σχολικές καθαρίστριες /-τες πιστοποιήθηκαν;

Μήπως πρέπει να ”ξανανοίξουν” τα Επιμορφωτικά σεμινάρια για όλες τις Περιφέρειες; 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάποιοι κάνουν αγώνες από το 2018 για τους ‘’Κανόνες καθαρισμού και απολύμανσης στα σχολεία ‘’.

Το Υπουργείο Υγείας με το Υπ’ αριθ. Δ1γ/Γ.Π/78956 έγγραφο του, παρέχει διευκρινίσεις σχετικά με τις αρμοδιότητες και τα μέτρα που αφορούν σε θέματα διενέργειας απολυμάνσεων, εγκύκλιος αρ. ( Α.Π. Δ1γ/Γ.Π/οικ 19954/20.03.20) «Μέτρα καθαρισμού και απολύμανσης σε χώρους και επιφάνειες κατά την εξέλιξη της πανδημίας του SARS-CoV-2» (ΑΔΑ: 6ΚΨ6465ΦΥΟ-1ΝΔ). Ως ‘’υπενθύμιση’’ η ίδια εγκύκλιος ήταν ενσωματωμένη και στην εγκύκλιο για τους ελέγχους στα σχολεία και τα Μ.Μ.Μ. των μαθητών.

Μια θετική παρέμβαση έλεγχου ,που εξασφαλίζει την ασφαλή αποτελεσματικότητα για την μείωση εξάπλωσης του κινδύνου , με περισσότερη Υγειονομική ασφάλεια στους εργαζομένους ,«χώρος υψηλού κινδύνου» . Η θωράκιση των εσωτερικών χώρων είναι πλέον Επιτακτική ανάγκη, από τον κάθε αερομεταφερόμενο ρύπο βιολογικών παραγόντων , όπου συμπεριλαμβάνεται και το ‘’άγνωστο” του SARS-CoV-2’’ σε κάθε παραλλαγή με τις μεταλλάξεις του,  ώστε να είμαστε περισσότερο ασφαλείς.

Το Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης και η αυστηρή τήρηση των όρων στις Απαιτητέες Εφαρμογές, σε Εγκυκλίους και Πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου, στα πλαίσια περιορισμού της εξάπλωσης του ’’δυνητικά ’’ άγνωστου SARS-CoV-2’’ ,κλπ , θωρακίζουν και τους ενασχολούμενους από τις επιβαρύνεις ”Αξιώσεων” στα περί ’’αστικής ευθύνης’’.

Ο Διευκρινιστικός 10λογος Βιοκτόνων Απολυμαντικών και Δημόσια Υγεία  σκοπό έχει να γνωρίζουν συνοπτικά οι υπεύθυνοι για κάθε δημόσιο χώρο, ότι θα πρέπει να τηρούνται πλήρως τα οριζόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία.

Επαγγελματικά Νέα

  1. ‘’Ολοκληρωμένη Υγειονομική Εξασφάλιση και στις Σχολικές Αίθουσες‘’
  2. ‘’Υγειονομική Ασπίδα Προστασίας ’’ κατά των Λοιμώξεων
  3. Ενημ. Υλικό –’Ολοκληρωμένη Διαχείριση Καθαριότητας – Απολύμανσης Εσωτ. Χώρων
  4. ”Ασφαλή Μεταφορικά Μέσα”.
  5. ‘’Ολοκληρωμένη Υγειονομική Εξασφάλιση και στις Μονάδες Κλιματισμού‘’
  6. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ (για SARS-CoV-2)
  7. Συμμετοχή στην Σχολή Απολυμαντών -Κλιβανιστών26/01/2018
  8. Wall-to-wall μοκετών – χαλιών. Εφαρμογή Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Καθαρισμου Απολύμανσης
  9. Συμμετοχή 14-16 Φεβρουαρίου 2020 -Ενημ. Υλικό Εκπ. Σεμ. –Διαχ. Εφαρ. Περιβ. & Υγειον.Ενδιαφ. Εσωτ. Χώρου.
  10. New-2021 Επαγγελματικος Εξοπλισμός Bio-Εφαρμογών Απολύμανσης-Απορρύπανσης-Εξυγίανσης & Αποκατάστασης

Για πληροφορίες μπορείτε να ζητάτε στο  vgenis@otenet.gr, ή να καλείτε στο τηλέφωνο 2104829839, 6932245887

Υ.Γ :  Θα είμαι στην διάθεση, για όποιον φορέα θα μπορούσα να  φανώ χρήσιμος.

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

Πηγή: http://hygienichome.gr/το-σχολικό-έτος-2021-2022-αρχίζει/ ‎