Hygienic Home | Το σπίτι της καθαριότητας!

Ανακαλύψτε τα νέα μας καθώς και ενδιαφέροντα και χρηστικά άρθρα για οτιδήποτε αφορά την καθαριότητα και την υγιεινή σε οικιακούς και επαγγελματικούς χώρους..

Επιμορφωτικά σεμινάρια για προστασία της Δημοσιάς υγείας.

Στα επιμορφωτικά σεμινάρια γίνονται εκτενέστερες αναφορές, επαγγελματικής βαρύτητας για προστασία της Δημοσιάς υγείας.

Τα αυγά και οι προνύμφες ακάρεων σκόνης (Dust mites) βρίσκονται συνήθως σε πατώματα, χαλιά και κλινοσκεπάσματα. Τα περιττώματα των ακάρεων της οικιακής σκόνης αποτελούνται από 3 έως 5 μπάλες τροφής συνδεδεμένες μεταξύ τους με βλέννα.

Κάθε μπάλα τυλίγεται σε μια ημιπερατή μεμβράνη. Τα περιττώματα, που περιέχουν υπολείμματα άπεπτης τροφής και πεπτικά ένζυμα, στη συνέχεια απεκκρίνονται. Τα ένζυμα βοηθούν να μετατραπούν τα υπολείμματα σε μελλοντική τροφή για το ακάρεα.

Ένα υγιές άκαρι μπορεί να παράγει έως και είκοσι περιττώματα την ημέρα. Τα ένζυμα των ακάρεων της οικιακής σκόνης αφομοιώνουν τα μεγάλα σωματίδια στο εξωτερικό περιβάλλον του ακάρεως και τα μετατρέπουν σε μελλοντική τροφή για τα ακάρεα.

Τα ακάρεα θα φάνε ξανά τα περιττώματα και θα χρησιμοποιήσουν τις πεπτικές πρωτεΐνες από π.χ. το τρίχωμα του δέρματος.

Επιπλέον το δυσάρεστο ( εκτοπαράσιτο – Dermanyssus  gallinae), το κόκκινο άκαρι των πτηνών (Red Mites or Poultry Mites),  όταν εισέρθει στους εσωτερικούς  χώρους με προτίμηση το κρεβάτι και κλινοσκεπάσματα, για αναζήτηση ενός γεύματος από αίμα.

Ιδιαίτερη προσεχή και στο άκαρι της ψώρας , ένα μικροσκοπικό αραχνοειδές παρασιτικό που προκαλεί έντονο κνησμό (φαγούρα ),προκαλείται έτσι τοπική φλεγμονή, με σοβαρές βλάβες στο δέρμα από το ξύσιμο άλλα και είσοδο βακτηριδίων που οδηγούν σε φλεγμονώδεις μυκητιασικές λοιμώξεις.

Υποχρεωτική είναι δε και η απομάκρυνση των νεκρών κοριών και των παραγώγων τους  μετά την καταπολέμηση τους με οποιαδήποτε μέθοδο, διότι η παρουσία των νεκρών κοριών και των παραγώγων τους (περιττώματα με αποσύνθεση) σε ένα χώρο, μπορεί να μην αποκλείουν την μηχανική μετάδοση παθογόνων ιών και την  πρόκληση ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων, με αποτέλεσμα να συνδεθεί άμεσα με τις λοιμώξεις στην Δημοσιά Υγεία.

 Μερικές από τις απαντήσεις για τα  ανεπιθύμητα αποτελέσματα που μπορούν να προκαλέσουν οι μεμονωμένες εφαρμογές, για την περιποίηση των στρωμάτων ή/και για την  ολική περιποίηση δωματίων φιλοξενίας .

Για οποιαδήποτε περαιτέρω ενημέρωση ή τυχόν διευκρίνιση, παραμένουμε στην απόλυτη διάθεσή σας στο e-mail: vgenis@otenet.gr , ή στο τηλέφωνο 2104829839, 6932245887

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

Επιμορφωτικά σεμινάρια για προστασία της Δημοσιάς υγείας

Πηγή:  http://hygienichome.gr/επιμορφωτικά-σεμ…ρια-για-προστασί/